Taiji Quan

Taiji Quan betekent letterlijk : "Het meest verhevene, Energie, Vuist"

Het is een uiterst verfijnde gevechtstechniek die gebruik maakt van energie en mentale kracht, in plaats van spierkracht. 
De vorm bestaat uit een reeks gevechtshoudingen die na elkaar en met gebogen benen beoefend worden. Elke houding brengt een welbepaalde energetische circulatie op gang die het lichaam zowel strekt als ontspant. Door steeds opnieuw dezelfde bewegingen of houdingen te beoefenen gaan de spieren en de pezen “gekneed” worden tot ze terug soepel en veerkrachtig worden. Men leert opnieuw de aardekracht te gebruiken om de wervelkolom lang te maken. Uit elke houding ontstaat een spiraalbeweging die op haar beurt de volgende beweging creëert.

Deze techniek corrigeert de lichaamshouding, verhelpt rugklachten, ontspant zowel als strekt de spieren, ontwikkelt de aandacht en het concentratievermogen en verbetert de doorstroming van energie.

Taiji Quan is een diepgaande gezondheids- en gevechtstechniek die slechts begrepen wordt door regelmatig te oefenen en door stap voor stap de basisprincipes van Yin en Yang toe te passen.

Jong en oud kunnen deze methode aanleren om een beter evenwicht tussen lichaam en geest te bevorderen en om tegelijk alerter en zelfverzekerder te worden in het dagelijks leven.

Tai 1  Tai 2  Tai 3