QIQONG

Qi betekent "Energie"
Gong betekent "Oefening-die-geduld-en-tijd-vraagt"

Alle oefeningen zijn gebaseerd op de wetten van Yin en Yang, alsook op de bewegingen van dieren. 
Ze werken in op de doorstroming en de versterking van de Qi, terwijl pathogene energieën uitgedreven worden.

De beoefenaar dient in de allereerste plaats te leren staan en de aardekracht te gebruiken om de wervelkolom opnieuw te openen en te strekken.

De techniek is gebaseerd op het gelijktijdig strekken en ontspannen, het ademhalen op een natuurlijke manier en op het aandachtig observeren van wat er zich afspeelt in het lichaam. Het is namelijk belangrijk om te ontdekken waar zich de spanningen bevinden, hoe je ze kan losmaken en hoe je de energie terug kan laten stromen. Soms voelen we stijfheid, koude, hitte, vocht enz op een bepaalde plaats. Qigong leert ons wat deze gewaarwordingen betekenen en hoe we ze kunnen verwijderen en vermijden. Een geest die bewuster wordt, kan het lichaam beter ondersteunen. Door steeds opnieuw te oefenen ontstaat er een soort innerlijke alchemie zowel op het niveau van het lichaam als van de geest.

Qigong ligt aan de basis van Taiji Quan.

Iedereen, jong en oud, die zijn gezondheid wil verbeteren, een goede lichaamshouding wil ontwikkelen en een beter emotioneel evenwicht wenst te bereiken, is welkom om deze methode te leren beoefenen

qiqong  qiqong2  qiqong