SPECIAAL SENIOREN

Chinese gezondheidsoefeningen en Qigong

In onze huidige maatschappij is er een zeer grote keus aan hobby's en sportactiviteiten voor senioren. Deze leeftijdsgroep heeft begrepen dat het belangrijk is om in beweging te blijven.

Chinese gezondheidsoefeningen worden op een natuurlijke wijze uitgevoerd, d.w.z. dat ze allen de principes volgen van rust, ontspanning, dynamiek, stretching, ademhaling en concentratie.

Het is belangrijk om 'goed' oud te worden. Wanneer het lichaam regelmatig beweegt, stroomt het bloed beter, wordt de bloeddruk normaal en worden de benen sterker en de stap stabieler.

Qigong beoefenen biedt vele voordelen. Naast hun algemene positieve invloed, bestaat er een ander belangrijk aspect aan deze oefeningen namelijk dat de beoefenaar actief meewerkt aan het behoud van zijn gezondheid en dat de zieke zelf een grote rol speelt in zijn eigen genezingsproces.

Taiji Quan

In deze techniek leren we een reeks gevechtshoudingen na elkaar te beoefenen. De Tai Chi stap is belangrijk en gebeurt met gebogen knieën. Hierdoor versterken de benen en verbetert het evenwicht. Andere voordelen zijn dat aandacht en concentratie verscherpen en dat de ademhaling regelmatig wordt. 
Taiji Quan helpt om rustiger, bewuster en assertief door het leven te gaan.

Senioren1